UNA ECONOMIA EN BENEFICI DE TOTHOM?

Efectivament. No es tracta d’una fantasmada ni d’un altre oxímoron. Sí, és possible avançar ara i aquí amb passos ferms cap a una economia que no estigui orientada en benefici d’una minoria sinó del bé comú. L’Economia del Bé Comú (EBC), és un model socioeconòmic que pretén reorientar l’economia actual. Enlloc d’estar basada en obtenir el màxim benefici individual, posa en primer lloc el servei del bé comú, tant del punt de vista econòmic com social, ecològic, democràtic...

I NO ÉS UNA UTOPIA?

Doncs sí, és una utopia en el sentit que ens marca un horitzó cap al qual hem d’anar caminant. Un camí que ja han començat a caminar amb pas ferm empreses, entitats, ajuntaments… no només de Catalunya sinó de molts altres països del món.

Fins i tot la Unió Europea ha aprovat un dictamen reconeixent i recomanant aquest model.

AUDITAR ÈTICAMENT LA MEVA EMPRESA?

L’Economia del Bé Comú facilita una eina molt potent per a avaluar la vostra empresa, institució o ajuntament, amb criteris més ètics, equitatius i ecològics que els d’obtenir el màxim benefici econòmic. La reflexió que comporta aquesta avaluació, ja és molt positiva. Però, a més a més, de l’avaluació se’n deriven propostes concretes i realistes de millora en aquells àmbits en que són més necessaris i urgents els canvis…

EM SORTIRÀ GAIRE CAR?

El Camp d’Energia del Bé Comú de Girona, és una entitat sense afany de lucre que us pot facilitar informació personalitzada sobre com aplicar a la vostra entitat o empresa els principis de l’EBC. Podem ajudar-te a organitzar campanyes de sensibilització, podem col·laborar amb vosaltres per a planificar seqüencialment i per etapes els principis de l’EBC en el vostre cas concret. L’única despesa pel nostre assessorament serà la teva quota d’associat.

ELS CARRERS SERAN SEMPRE NOSTRES?

No miris cap a una altra banda… la teva implicació és molt important. No esperis a que els altres et facin la feina. Que el nostre futur sigui –o no!- tan negre i poc optimista com ens el descriuen alguns experts, depèn de la implicació personal de tots i de cadascun –i cadascuna!- de nosaltres. No ho dubtis. Informa’t críticament sobre què és i què pot fer L’Economia del Bé Comú per a la teva entitat, però també per a tu i per al futur dels teus fills.

participa!

Agraïm el vostre interès!